DaarMoo Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Niepotrzebną broń już odruchowo zostawiam u poległych (nawyk z innych modów). Na save-y mam oddzielny folder. Zostawiam 3-4 w savedgames (to też odruch). Schowki mam 4. Jest tam trochę. Wziąłem sobie do serca Twoje rady, aby niczego rzadkiego nie sprzedawać. Można je trochę odchudzić. Ale myślę, że to nie to. Tylko co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Przeskanuj dysk na obecność bad sector'ów. Sprawdziłeś jak zachowują się inne mody lub inne gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 W związku z tym, że wszelkie próby naprawy zawiodły postanowiłem zastosować środki radykalne. 1. Postawiłem od nowa podstawkę. 2. Ściągnąłem i zainstalowałem jeszcze raz moda. Gra ruszyła na starych save-ach, niestety ze starymi przycinkami. Takimi samymi. Co mi zostało ? Zacząć moda od początku. I zacząłem. Idzie idealnie. Bez żadnych zacięć. Po za tym będę mógł (odpukać !) zaobserwować moment zacięć. To będzie pomocne w diagnozie i ewentualnej naprawie. @Anton Gorodecki do bad sector-ów używam narzędzia Windowsa (odzyskiwanie i naprawa). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 No to powodzenia z grą. Życzę, aby tak szło do końca. Mod jest stabilny. Wylot który miałem i piszę o nim w innym temacie, mógł być spowodowany wielokrotnymi zmianami w gamedacie podczas testowania, bo grając po raz pierwszy, nic takiego mi się nie przytrafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Dzięki @kondotier ! Zaobserwowałem jedną rzecz. GPU intensywniej pracuje. Temperatura i użycie. Przy przycinkach te dwa parametry były niższe ( temp. o ok. 10 stopni, użycie - o 30 % ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Sprawdzając spolszczenie, kolejny raz dotarłem do końca moda. To mój pierwszy mod, który przeszedłem kilka razy pod rząd i nie nudziło mi się, mimo że wiedziałem co zaraz się wydarzy i gdzie szukać tłustych schowków. Zająłem się zbieraniem osiągnięć i zebrałem wszystkie., wg. rodzajów i tylko w jednym rodzaju mam najniższy stopień. Reszta to komplet. Nabrałem wprawy w walce nożem, zadeptywaniu tuszkanów, czy celnym rzucaniu granatami. Daję kilka screenów z ostatniej gry. Spoiler A szukającym nowego moda do gry, sugeruję aby grać w niego teraz, kiedy jest sporo grających i w razie problemu będzie miał kto podpowiedzieć. Mody "starszego pokolenia" zostawcie sobie na później. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dla tych, którzy mają zamiar grać, mam wideo poradnik (The Valera Play). Jego zaletą jest to, że chronologicznie przedstawia odnajdywanie schowków, kluczy i sejfów. www.youtube.com/watch?v=-r0baxwcnes Mam pytanie natury technicznej. Grając pierwszy raz miałem opcję - ciągłe kucanie. Teraz, grając drugi, tej możliwości nie ma. Próbowałem wpisać w user.ltx, ale to nic nie daje. Po wpisaniu, gra tworzy drugi user.ltx i dalej jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 A co się stało z OPCJE => STEROWANIE => ZAWSZE KUCAJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Nie ma jej. Po zainstalowaniu po prostu jej nie było. Czy ma ktoś pomysł jak wpisać opcję - kucaj zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 @DaarMoo- Zew Prypeci nie ma opcji stałego kucania, więc i mod go mieć nie może. Uruchom grę ZP i zobacz w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 CoP nie ma. Zgadza się. Ale instalując moda po raz pierwszy taka opcja była, dlatego poruszyłem ten temat. Teraz, po drugiej - nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 @DaarMoo- skoro podstawka nie ma, to nie mogłeś mieć. Wygląd menu w opcjach ustawień jest jednakowy dla gry i moda. Trzeba by dokonać zmiany w plikach PDA i dodać taką opcję. Może mechanicy coś na ten temat wiedzą. Ale gdyby to było możliwe, to już dawno byłby na to fix. Ale spróbuj tej opcji przypisać CapsLock, może akurat się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Gdzie najczęściej (która mapa), w jakich anomaliach respią się Nibykompasy bo mam 2 dostarczyć do Barmana, a za chiny nie mogę ich znaleźć, resztę potrzebnych artów dla niego mam. Edytowane 26 Września 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Tom3kb! taki jeden stwierdził, że się powtarzam i dubluje ale specjalnie dla ciebie, strona nr 3: http://stalkermod.ru/forum/102-stalker-zolotoj-oboz/201777-zolotoj-oboz-2-gid/Page-3.html Nr 1: http://stalkermod.ru/forum/102-stalker-zolotoj-oboz/201777-zolotoj-oboz-2-gid.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Wiesz ja tu w poradnikach szukałem ale chyba pomroczności jasnej dostałem bo nie mogę znaleźć, a tam na rosyjskich stronach też mi trochę zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @tom3kb nibykompasy znajdowałem w różnych miejscach, schowki, sejf i jeden przy zwłokach, ale w anomaliach się nie spotkałem. Jakieś ciekawe zadanie masz od barmana, ja takiego nie miałem. 10 nibykompasów będziesz potrzebował później dla Sacharowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @tom3kb - czyli że wziąłeś u Barmana drugą opcję, szukania wielu artefaktów zamiast Plazmowej gąsienicy. Można i tak, ale zadanie na Gąsienicę jest ciekawsze. Wróć do Barmana, bo mnie z gry wychodziło, że te zadania u niego można zmienić. Kiedy przyniosłem mu Gąsienicę, mówił, że czekał kiedy przyjdę zmienić na to, co Ty robisz. A wracając do Nibykompasów. Szanuj je, bo będziesz potrzebował aż 10 dla Sacharowa, aby pchnąć fabułę. Większość z nich znajdziesz w schowkach, pojedyncze w trupach. I nie ma zasady w jakich anomaliach się pojawiają. Szukanie w poradnikach mija się z celem, bo te poza schowkami mają spawn losowy. Ale najczęściej w "gorących" anomaliach. Kiedy postawisz już wszystkie wykrywacze artefaktów we wszystkich anomaliach, otwórz mapę w osobistym PDA i najeżdżaj na anomalie. Wyświetlą Ci się wszystkie arty jakie akurat w anomalii są. Jeśli Nibykompas nie będzie się wyświetlał nazwą, tylko skryptem, to idź i zapisz się w anomalii i wczytaj zapis. Wtedy się pojawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) @mkk7 Nie to jest jedno z pierwszych zadań dla barmana za Koniak dla Wilczarza karze nam szukać jednego rzadkiego artefaktu (niepamiętanie nazwy chodziło chyba o jakąś gąsiennicę albo coś) lub karze znaleźć: 3 meduzy, bateryjkę, korale mamy, błonę, kulebiaka i 2 nibykompasy. Wybrałem szukanie zwykłych artów i teraz mam kłopot Mam wszystkie oprócz tych nibykompasów. U to trochę lipa, że w schowkach i sejfach, myślałem, że respią się normalnie jak artefakty w anomaliach. To sobie poszukam. @kondotier A spoko. idę dalej wstawiać detektory do anomalii. Dobrze wiedzieć, że w anomaliach też są bo już się bałem. Edytowane 26 Września 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Teraz skojarzyłem to zadanie od barmana, jak @kondotier napisał. Ja wziąłem to na plazmową gąsienice, zdecydowanie lepsze od szukania dodatkowych nibykompasów. Co do anomalii, to pewnie potrzebne będą zaawansowane detektory, bo np. niedźwiedzie nie wykrywają wszystkich, chociaż skanery pokazują ich obecność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @tom3kb - spróbuj jednak zamienić zadania. Po pierwsze, dowiemy się czy można, a po drugie, dostaniesz kawałek ciekawej gry, dialogi i w finale piękny widok. Pamiętasz może screena który wstawiłem i pytałem z jakiej to lokacji? To właśnie tam jest Gąsienica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Jak zajdę do Baru to spróbuję pogadać z Barmanem ale byłem już parę razy i nie przypominam sobie opcji dialogu na zmianę questa, a raczej bym zauważył Ale napiszę jak do niego wpadnę czy ma takową. Edytowane 26 Września 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ta rozmowa o zamianie, była u mnie ukryta. Najpierw takie zwyczajne cześć, a po tym dopiero właściwy dialog. W tym modzie jest taka opcja, że przy dużej ilości dostarczanych itemów ( Sacharow, Kardan ) można je dostarczać pojedynczo i w finale się sumują. Nie wiem jak akurat w tym zadaniu, bo go nie wybierałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jedynie w zadaniu Sacharowa na bioradar trzeba raczej mieć wszystkie części, miałem ich sporo przy rozmowie z Sacharowem, ale nie było opcji ich przekazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @mkk7 - a miałeś też potrzebne arty? Możliwe, że nie wszystkie zadania są jednakowo rozliczane. Np. dostarczając narzędzia rusznikarzom, nie musimy ich dostarczać po kolei. Jeśli w wykazie zadań najedziemy na umieszczonego już w nich rusznikarza, dostajemy opis jakich narzędzi jeszcze brakuje. Z całej litanii itemów potrzebnych dla Doktora, mamy sygnalizację znalezienia poszczególnych grup. Zadanie na te arty dla barmana, też chyba ma tę opcję. Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich opcji, jakie były tłumaczone. A może akurat to tłumaczył inny tłumacz. U Sacharowa jest komunikat, że mamy części mutantów i musimy znaleźć arty. Kiedy cokolwiek ze znalezionych przeniosłem do schowka, od razu była sygnalizacja braku. Trzeba na takie komunikaty zwracać uwagę, bo często są wyświetlane, a my mamy otwarte okno które je zasłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Znalazłem rosyjski foto-poradnik do moda => http://bar-reaktor.ru/forum/317-4574-1#107607 Być może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi