Stanley Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Dziękuję za podpowiedź i przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Może, ktoś ma jeszcze w pamięci ten Mod , czy Wilk ma jeszcze jakieś ważne kwesty po Kordonie (ostatni miałem z dynamitem). W drodze do Baru mam info, że zginał na Kordonie - teraz nie wiem czy warto się cofać w zapisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 @najdrok - Skorzystaj z tego poradnika. Szukaj tego jego fragmentu, z działaniami na Magazynach wojskowych. https://stalkerteam.pl/topic/8518-ogse-old-good-stalker-evolution-0693-poradnik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Dzięki za link do poradnika , skopiowałem go i w wyszukiwarce opis misji od Wilka zakończył mi się na samochodzie z bronią za arty na Kordonie :( . Z głównej fabuły Cienia jest tylko opis Wilk - dowódca obozu neutralnych stalkerów w Kordonie. Wysyła Gracza z misją ratowania Żwawego. Po wykonaniu misji w X18 ginie w obozie niedaleko magazynów wojskowych. Wilka zastępuje Fanatyk. Wynikałoby z tego, że mogę dalej grać bo Wilk nic nie wnosi już do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Przez długie lata grałem w mody do Stalkera na oświetleniu statycznym, minimalnych, niskich, czasem na średnich ustawieniach. Dopiero karta GTX 660 i I7 870 poprawiły sytuację. Teraz, po wymianie podzespołów, to całkiem inna para bamboszy Nawet ten, dosyć wymagający mod działa na przyzwoitym poziomie. Chciałbym też jeszcze raz podziękować naszemu forum za pomoc w zrealizowaniu mojego marzenia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Raz w klubie, na zawsze w klubie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 W temacie z pobieraniem moda w zakładce - Linki do pobrania - OGSE FULL PL v 2.10 od @Gatzek,a. Zawiera dodatek graficzny, dodatki: SlotBelt + by ROMZ + Reshade - LINK - nie działa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Co ja się naszukałem Świetlika! Znalazłem go przypadkiem na Kordonie! Na KORDONIE! Dla tych co nie grali w tego moda - artefaktu mamy szukać chodząc po wodzie podczas deszczu. Odchodziłem wszystkie lokacje gdzie jest jakiś zbiornik wodny. Do głowy mi nie przyszło szukać na Kordonie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam, czy ktoś z szanownych stalkerów może mi podpowiedzieć jak używać teleportu ze spawner-a ? Jak wpisywać te koordynaty miejsca aby wylądować tam gdzie się chce ? A może w grze są inne teleporty takiej jak w Soliance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jako, że link do MEGA najwyraźniej zdechł, pobierasz stąd: http://ogse.ru/files.html albo z janka: https://yadi.sk/d/iQh8mkc6pxQu3 Dokładny sposób instalacji masz w temacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 7 godzin temu, czina_89 napisał: pierwsze czy w tym modzie da się zmodyfikować udźwig tak żeby przy jakieś tam masie x można było też biegać i jak to zrobić o ile się da(nie chce mi się biegać co chwile do handlarza) W modzie już w konfiguratorze możesz zmienić udźwig do 100kg, a to już dużo. https://scr.hu/jPdVe2 Dodatkowo na każdy kombinezon możesz zakładać i zdejmować egzoszkielet więc problemu z udźwigiem nie powinieneś mieć. Czy można zmieniać udźwig w plikach nie jestem pewny, nie wiem czy nie ma jakiegoś anticzta. 7 godzin temu, czina_89 napisał: trzecie da się zobaczyć zakończenie w tym modzie bez zbędnych problemów natury technicznej lub fabularnej To jeden z najlepiej przemyślanych i wykonanych modów, nie powinieneś mieć większych problemów, było parę zadań, gdzie coś się mi nie zrespiło ale jeśli nie grasz tylko na jednym quicksave to będziesz miał do czego wrócić. Jest też jedno zadanie, które trzeba przejść bez wczytywania, szukanie dwóch artefaktów. Problemy techniczne, Martwe miasto, jak cały mod śmigał na ustawieniach high, to tam musiałem zmniejszać na low i zmieniać oświetlenie bo tak fpsy dropiły, podobnie na Radarze do czasu wyłączenia anten. 7 godzin temu, czina_89 napisał: drugie pytanie czy w tym modzie jak w soc widać artefakty? A tego to już nie pamietam ale nawet jeśli tak to chyba nie skaczą jak głupie jak w SoC-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Siema ktoś gdzie jest link i pobieralnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 @Ignachinio - Napisz na PW do któregoś z Administratorów. Tylko bez takich skrótów myślowych jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 35 minut temu, Ignachinio napisał: Siema ktoś gdzie jest link i pobieralnia? Dlaczego temat aż tutaj zawędrował, nie wiem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Przeniosłem działy od OGSE tam, gdzie być powinny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Plików repacka 2.0 nie ma :( tak samo jak zestaw mod plus polonizacja na mega nie istnieje :( a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 @Ignachinio Na Mega miałbyś limit, bo mod swoje waży. Zamiast tego ściągnij stąd: https://drive.google.com/drive/folders/0B69Rogp6_VJ6ZFRabXhOT1E4QlU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Do tego co mi wysyłałeś co jeszcze mam pobrać? Spolszczenie i coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jak wół: Nowszy patch na ten moment kompatybilny z polonizacją nie jest i chyba nikt się tym nie zajmuje, więc zostaje Ci patch 2.10. Link jest oczywiście padnięty, więc http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_ogse_0_6_9_3_patch_2_10-127667/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wolę zapytać niż się denerwować. A ten patch 2.1 też podrzucisz czy to gdzieś już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Niedługo chyba będzie warto znowu usiąść do tego moda, O.G.S.E przeniesiono na O.G.S.R. Co to O.G.S.R? Spoiler Mod zostanie lepiej zoptymalizowany, dojdą nowe bajery, skryptowe i gameplayowe. Dodany zostanie nowy pak broni. Zmianie ulegnie grafika. Jek@n, jeden z twórców moda i autor Złotej Kuli ma dodać nowe questy, które nie trafiły do wcześniejszej wersji projektu. Możliwe, że powstanie nowe zakończenie fabuły. Mod jest już grywalny ale na premierę oficjalna trzeba będzie jeszcze poczekać. Ja tam czekam, O.G.S.E to jeden z najlepiej przemyślanych i wykonanych modów do Stalkera. Więc nie można tego spierdzielić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) I to jest - cytujac klasyka: "good news everyone" .... O.G.S.E był bardzo przyjemny - mam nadzieję że tej kukiełki o dżwięcznej nazwie nie usuną. Edytowane 12 Lutego 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Zanim pojawi się nowa wersja moda O.G.S.E, postanowiłem przypomnieć sobie tego moda. Nie będę się rozpisywał - O.G.S.E 0.6.9.3 FINAL, to bardzo dobry mod. Łatwo też go zainstalować (Repack), jest Poradnik - nic tylko grać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Podobnie ja, też zacząłem dwa lub trzy dni temu Tylko początkowo na patchu 2.10. Nie wiem czy to wina wersji, czy "wylosowała mi się" taka gra, ale Lekarz z Kordonu odwalił kitę zanim przyniosłem mu arta, bo zabili go wojskowi spod mostu. Wilka wcięło przed przyniesieniem dynamitu, bandyci z ATP atakowali mnie za każdym razem, gdy próbowałem wyjść ze Żwawym i skończyć zadanie pokojowo. Po dograniu 2.11 i rozpoczęciu nowej gry wszystko jak dotąd (bar) jest okej. Pierwszy raz widziałem tez możliwości graficzne tej gry... Prócz zbyt lustrzanych mokrych powierzchni i nieco odstających od reszty skyboxach jestem absolutnie zakochany. Edit: przez filmy mam absurdalne zboczenie wyłączania celownika i HUDu w grze. Momentami jest tak frustrująco, że powinienem wnioskować o rentę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ten ślepy pies sam nie atakuje. "Wyłazi" z niego taki "ognisty duch psa" i ten nas atakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi