Gh0sTp Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Major DiegtiariowDiegtiariow akurat u większości mam przyjacielska relacje. Może ktoś z większą wiedzą się niedługo wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Gh0sTp i @Major Diegtiariow Heh nie chce się przejrzeć tematu co ? Strona 10 - mój post. Ale mniejsza... zacytuję sam siebie, choć na przyszłość przejrzyjcie temat : "Miałem tak samo, udało mi się z nim pogadać w taki sposób, że zrobiłem sobie quicksave przed próbą rozmowy z nim. W przypadku Doktorka jest tak, że on przeważnie siedzi przy ognisku (rzadko chodzi po tej dziupli), ale po zrobieniu quicksave przed nim i wczytaniu go Doktor będzie stał na nogach i przez chwilkę będziecie mieli możliwość pogadania z nim, musicie się niestety wstrzelić w moment i patrzeć, w którym miejscu pojawia się napis odnośnie rozpoczęcia rozmowy, jak już to wyczaicie to jak wczyta wam się quicksave "celujecie" w to miejsce myszką i klikacie przycisk, żeby rozpocząć rozmowę, a potem radzę cały czas klikać szybko 1 żeby jak najszybciej przeskoczyć wszystkie dialogi i zakończyć rozmowę. O czym gadał GG z Doktorem sobie zobaczycie sobie potem w PDA, a z Doktorkiem już od dawna jest ten problem, autorzy twierdzili, że to naprawili, ale wy dwaj opisujecie ten błąd, a ja widziałem jakiś czas temu taką samą sytuację na streamie z Anomaly więc chyba jednak nie udało im się tego naprawić." 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Szczepan9205 dziękuję za info, spróbuję sobie to jakoś ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Gh0sTp Luzik, tylko tak jak mówiłem, trzeba być naprawdę szybkim bo zazwyczaj jest tak że po wczytaniu quicksave Doktor jeszcze stoi ale momentalnie zaczyna siadać do ogniska... Nie jestem teraz pewny, ale wydaje mi się, że jeśli już wybierzemy pierwszą opcję dialogową to Doktor już nie usiądzie i będzie można dokończyć normalnie rozmowę, ale ręki uciąć sobie nie dam dlatego najlepiej po prostu przeklikać cały dialog naciskając cały czas 1 i potem tą treść rozmowy w PDA przeczytać, żeby nie ryzykować urwania dialogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Szczepan9205 no miałeś rację. udało się twoim sposobem. Przeleciałem cała linie fabuły Znajomość Angielskiego się bardzo przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 25.07.2020 o 18:09, kanon1022 napisał: Witam mam takie pytanie, czy Hip jest potrzebny w dalszej grze,i trzeba z nim latać po całej zonie. Hip to kobieta, zleca jakieś tam specjalne misje, ale nie ma związku z fabułą Edytowane 28 Lipca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 PEŁNE SPOLSZCZENIE DO S.T.A.L.K.E.R. ANOMALY 1.5.0! Tak, jak krzyczy swoisty "tytuł", właśnie skończyłem prace nad tłumaczeniem modyfikacji na język polski. Choć przede mną wciąż sporo "kosmetyki", modyfikacja na dzień dzisiejszy jest w pełni spolszczona, zlokalizowana (szukajcie easter eggów! ) i grywalna. Z tego miejsca chciałbym podziękować wszystkim, którzy w jakiś sposób zaangażowali się w projekt, przede wszystkim tłumaczom: Gizbarusowi (stalker.pl), @Hunter0, @Pietia Chudy, @Szczepan9205, ale także mojej pomocy technicznej i merytorycznej - @Trikster i Czipi (stalker.pl). Miłego grania. Dobrej Wam Zony, Stalkerzy! PS Proszę moderatorów o podpięcie spolszczenia do pierwszego posta i jeśli jest taka opcja, wrzucenia go na serwer stalkerteam.pl. S.T.A.L.K.E.R. Anomaly 1.5.0. PL v.0.9.7z 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 @Voldi pięknie dziękuje bracie Stalkerze!!! I szybkie pytanie rozumiem że kosmetyka to na 1.0 ale na obecnej można już w pełnym wymiarze zapuścić się w historię moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Tak, jak napisałem, mod jest w 100% po polsku i całkowicie grywalny. Szczegółowa instrukcja jest w readme. Do dopieszczenia są niektóre elementy interfejsu, sposób wyświetlania niektórych napisów i drobne poprawki stricte kosmetyczne i korekcyjne paru plików, ale nie będą one miały znaczącego wpływu na samą rozgrywkę. Na tę chwilę spełniają swoją funkcję, choć mogą drażnić perfekcjonistów zwracających uwagę na najmniejsze detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Spolszczenie znajduje się już na naszym serwerze. Do pobrania w #1 poście tematu. Świetna robota @Voldi. Podziękowania dla reszty tłumaczy 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 39 minut temu, Voldi napisał: Tak, jak napisałem, mod jest w 100% po polsku i całkowicie grywalny. I za to Ciebie po STALKERsku Kocham I oczywiście Kozak dla całej Stalkerskiej Braci która pomogła przy tłumaczeniu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Tak z ciekawości ile po wypakowaniu zajmuje na dysku Anomaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 @tom3kb, u mnie zajmuje 22,7 GB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Diegtiariow Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 W dniu 26.07.2020 o 19:26, Szczepan9205 napisał: @Gh0sTp i @Major Diegtiariow Heh nie chce się przejrzeć tematu co ? Strona 10 - mój post. Ale mniejsza... zacytuję sam siebie, choć na przyszłość przejrzyjcie temat : "Miałem tak samo, udało mi się z nim pogadać w taki sposób, że zrobiłem sobie quicksave przed próbą rozmowy z nim. W przypadku Doktorka jest tak, że on przeważnie siedzi przy ognisku (rzadko chodzi po tej dziupli), ale po zrobieniu quicksave przed nim i wczytaniu go Doktor będzie stał na nogach i przez chwilkę będziecie mieli możliwość pogadania z nim, musicie się niestety wstrzelić w moment i patrzeć, w którym miejscu pojawia się napis odnośnie rozpoczęcia rozmowy, jak już to wyczaicie to jak wczyta wam się quicksave "celujecie" w to miejsce myszką i klikacie przycisk, żeby rozpocząć rozmowę, a potem radzę cały czas klikać szybko 1 żeby jak najszybciej przeskoczyć wszystkie dialogi i zakończyć rozmowę. O czym gadał GG z Doktorem sobie zobaczycie sobie potem w PDA, a z Doktorkiem już od dawna jest ten problem, autorzy twierdzili, że to naprawili, ale wy dwaj opisujecie ten błąd, a ja widziałem jakiś czas temu taką samą sytuację na streamie z Anomaly więc chyba jednak nie udało im się tego naprawić." W moim przypadku siedział i jak podszedłem to wstał, więc tez mam zupełnie inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilij150 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Mam 64 bitowy system a po zainstalowaniu i kliknięciu ,,Start" wywala mnie bez erroru :/ . Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 W pierwszym poście, w zakładce F.A.Q jest info o programie DB Tool, który rozpakowuje pliki .db. Odpaliłem i okazuje się, że w zakładce imput program nie widzi plików z tym rozszerzeniem. Spoiler Po niżej folderu "update" powinny być pliki .db. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 @wasilij150 No, to prawdopodobnie nie masz któregoś pliku systemowego, nie bój się, komputer ci nie wybuchnie Ja kiedyś na moim pierwszym poście mówiłem że grę mi wywala ale z errorem, 0x000007 się zwał, i dosyć długo rozmawaialiśmy aż wszystko ucichło. To ja instalowałem wszystkie vcredist i directX, i nic nie dawało. Akurat jak chciałem zagrać w "stalkersoup" to znów wywalało. To admin, na innym forum mi powiedział żebym zainstalował to: https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/ I od tego czasu, każda gra mi na komputerze chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilij150 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 @Dr_Sztychowka Dzięki bracie , oby pomogło . Jutro dam znać :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam zainstalowałem nowe spolszczenie finalne i po naciśnięciu start wywala z takim logiem. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 530 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Can't open section 'string_table'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 @kanon1022 weź zmień rodzaj oświetlenia np na dx9. Albo inny. Ogólnie nie szarżujj z grafiką na start. Ewentualnie reinstall moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) @tom3kb Wypakowałem grę wrzuciłem do gamedata, gra odpaliła potem nałożyłem najnowsze spolszczenie i ten sam wylot. Edytowane 30 Lipca 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 @kanon1022 ja wczoraj instalowałem i wszystko ok. Pobieralem z moddb. A uruchamiałeś bez wrzucania spolszczenia czy wszystko dobrze się pobrało? Niektóre party są spore, no i czy update 4 i hotfix 8 na niego też wrzuciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Istnieje możliwość zmiany w pliku współczynnika populacji stalkerów i mutantów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Gh0sTp w necie znalazłem, że niby te parametry zmieniamy w: Gamedata\configs w pliku pliku axr_options.ltx. Zajrzyj czy to faktycznie tam bo ja nie mam jak sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 A współczynnika populacji mutantów i stalkerów nie da się przypadkiem z poziomu ustawień w menu zmienić? Nie jestem pewien dlatego pytam, ale wydaje mi się że jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi